Home Condensatoare
Condensatoare
Condensatoare PDF Imprimare Email
Condensatoare
Scris de irina86   
Vineri, 13 Mai 2011 13:17

Condensatoare sunt dispozitive pasive ce stocheaza sarcini electrice. Condensatoare pot avea diferite dimensiuni si capacitati, capacitatea electrica pentru condensatoare se masoara in Farazi. Faradul este notat cu F in sistemul international. Condensatoare contin doua sau mai multe conductoare separate si cate un non conductoare. Condensatoare sunt utilizate in sisteme electrice.

Condensatoare sunt componenete electrice pasive si pot consta dintr-o pereche de conductoare separate de un izolator. In condensataore cand exista diferente de tensune inauintrul conductoareleor se creaza un camp static care creaza la randul lui o sarcina pozitiva care se colecteaza pe o armatura si sarcina negativa incarcata pe o a doua armatura.Energia este salvata intr-un camp electric iar condensatoare ideale sunt numite numai cele care au o valoare si o capacitate constanta, masurata in Farand. Raportul dintre sarcina electrica pe conductor pentru diferenta de potential este capacitatea constanta sau nu a acestor condensatoare

Condensatoare se utilizeaza pe scara larga in toate circuitele electronice, condensatoare sunt utilizate pentru oprirea curentului direct si permiterea trecerii curentului alternativ. Acest lucrur se petrece in condensatoare in retele filtru si pentru netezirea iesirii de surse de alimentare, in circuite rezonante se mai folosesc condensatoare pentru frecvente radio de ton special.

Cum am mai spus, condensatoare sunt dispozitive pasive cu inmagazinare de energie sub forma unui camp electric sau electrostatic,intre doua placi incarcate cu o sarcina electrica negativa si pozititva dar egale.

Ultima actualizare în Luni, 16 Mai 2011 09:02
 


Sondaje

Cate tipuri de condensatoare cunoasteti?
 

Vizitatori Online

Avem 6 vizitatori şi 2 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com